Att flytta enligt Strömsö-metoden. Not.

mars 10, 2018 — 1 kommentar

På dagens to do list fanns att tömma mitt arbetsrum. Hade en så fin plan på hur jag skulle bygga hyllor i förrådet, packa allt så fiffigt, kurva efter en paketkärra, skuffa in allt sorterat och snyggt i förrådet och sen landa i soffan med en välförtjänt flyttpizza.

Nå. Jag lyckades få ena hjulet på paketkärran att explodera så att både mina och det yngre barnets trumhinnor tänkte ryka på kuppen. När chocken lättat fick jag ta en extra vända via K-rauta efter ett nytt hjul, byta det med pappa och sen börja om.

När vi äntligen kom till arbetsrummet smällde jag hastigt upp fem flyttlådor och började kasta in allt. Hann inte sortera så noga, vi hade ren förlorat en massa tid på hjulexplosionen. När jag skulle bära iväg med lådorna insåg jag att jag lämnat bort en viktig fas – att tejpa lådornas botten.

Nu finns fem konstigt formade och ihoptejpade paffknyten inklämda i förrådet tillsammans med en obyggd hylla. En hel hög med bråte finns ännu kvar på arbetsrummet. Men jag är mätt och snäll i magen.

Mängden av avundsgrupt grämande av hur långt ifrån målbilden jag landade är bottenlös. Men tröstar mej med att jag sen årsskiftet fått ha en sån superväxel i gällande prestation. Det är galet hur jag måstat prestera i 1000 km/h – om ett däck nu exploderat och mina grejor är fulare ihoptejpade än en misslyckad plastikoperation – so be it.

Rodde i land mitt drömjobb, och har nu tömt sju år av företagande in i ett förråd på en eftermiddag. Jag hinner gå och bygga den där hyllan nån annan dag och snyggt sortera in en massa erfarenheter och minnen. Jag hinner tömma resten av arbetsrummet under veckan. Allt behöver inte ske på en gång. Hiljaa hyvää tulee.

Dagens citat (jag till barnet): se nu, vuxna kan visst klåpa.

Mina flyttlådeknyten kunde också behöva lite filter.

Ett svar till Att flytta enligt Strömsö-metoden. Not.

  1. 

    Folks typically perform and gamble money to get that game or even to earn any unclear consequence in numerous periods
    of the game.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s