En salig soppa

oktober 24, 2016 — Lämna en kommentar

Det har varit höstlov, ett riktigt magiskt sådant trots att jag körde femtiotolv ggr mellan Helsingfors och Ekenäs. Såg sjuttiofemton hjortar. Åt några av dom. Sov. Sprang. Pratade. Tvättade ett stall. Firade en farbror. Hängde med bästis. Gick på dejt med min man. Red. Jobbade. 

En blåklocka i oktober. Såg en lupin också. Inte kanske så vanligt? 

Annars då? Känns lite som om mörkret krymper livet till en mysig sparlåga. Försöker få saker gjorda utan att dra fram som ett ånglok. Ibland går jag hem mitt på dagen, tystar telefonen och kryper ner i min säng. Ligger där i svala lakan och känner att ibland måste jag ligga mjukt mitt i allt hårt. Tänka på egna saker och prioritera bort angstiga saker. Funkar så jädrans bra! 

Ser ändå till att försvinna tillbaka till jobbet innan kidsen kommer hem, känns som om de skulle bryta min hemliga magi. 

En av förra veckans skapelser.  Kommer bli hett mode snart, kom ihåg detta. 

På jobbet har jag gjort en ny bag-in-box (vin), en image till en teknisk disponentbyrå, fem olika brochyrer och tidningsgrafik för åldringar. Gjort en ny vattenlåda och knåpat exportmaterial på tyska. En sån salig soppa. Det är så ombytligt just nu. Jo, ritade ishockeyspelande ugglor också. 
 

Har avslutat min arbetshandledning med att blicka bakåt från framtidshösten 2017. En massa intressanta grejer hade hänt framtids-Pia, men klarast lyste ändå en grej: No fomo. No fear of missing out. Jag måste inte hinna till just en viss spårvagn, jag kan lugnt vänta på nästa. Det kommer nya vagnar, nya uppdrag, nya case. Jag kan missa utan att det stör. Jag får gå hem och och smygligga i sängen. Njuta. Sen fräsa vidare i egen takt. 

Imorgon ska jag få klämma på mina björksavsflaskor färska från tryckeriet. Och gå på 11-åringens första ishallskonsert med Twenty One Pilots. En fenomenal tisdagsplan. 

Inga kommentarer

Bli den första att starta en diskussion!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s