Fransk löksoppa

februari 24, 2016 — 6 kommentarer

Idag besökte vi simhallen. Det var intressant (som svärmor säger när hon vill vara artig). Alla duschar med simdräkt på, utan tvål, många har torrt hår och sminket kvar innan de hoppar i. 

Där stod vi, äcklade och lite dryga och kollade på alla extremt glada fransmän. What the hell, lika bra att gilla läget och se lika glad ut som kidsen. Mitt skämt om att vi flöt omkring i en fransk löksoppa gick ännu an. Men sen när J ställde sej vid en sån där undervattensmassagegrej och sade att den är alldeles för lågt ner och att hans rumpa aldrig varit renare, ja då måste jag gå upp. 

Det stod fem fransmän på rad där och såg så nöjda ut. Mitt försök att se glad ut tog nog slut där. Och sen duschade vi igen med simdräkt på innan vi låste ut våra skor och grejer ur ett skåp och försökte klämma in oss i små omklädningsskåp för att kränga kläder på våra fuktiga kroppar. 

Omklädningsskåpen har två dörrar. Från ena hållet kommer nya kunder in, från andra hållet kommer våta kunder in. Som en sluss mellan påklätt och naket. Så när jag stormfrös i våt simppare och mina vinterkängor under armen bestämde jag att nu banne mej ska jag ha kläder på och komma borta härifrån. 

Så fort en booth blev ledig stormade jag in med ett barn i släptåg och stirrade den snälla torra franska farbrorn i ögonen (han kom alltså in från andra hållet). Rev samtidigt av mej handduken och sade pardon. En finsk halvnaken och våt kvinna är fierce. Så han backade.

Nu har jag simmat fransk simhall. Ajaj så jag gillar finsk simhall. 

6 svar till Fransk löksoppa

 1. 

  Haha! Alltså tacka vet jag äkta finsk simhall. Samma visa i England! Jag är glad att vi lever i länder där folk inte skämms så mycket över sina kroppar.

  Gilla

 2. 

  Haha, delvis liknande system i Tyskland (fast där är man sen plötsligt helnaken på några ställen). Men njut av semestern! 🙂

  Gilla

 3. 

  Liite snude. Men jo, en vinterblek, delvis bar, kropp trumfar det mesta i kontakt med folk från annan språkgrupp.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s