Tanten med godis i fickan

februari 7, 2016 — Lämna en kommentar

Skräcken. Jag håller på att bli tanten som enbart lever via sina barn. Eller hur låter det att varje aktivitet denna helg har härlett sej från barnens hobbyn. Varje. Om jag inte hjälpt till att knyta skosnören på ett par ridskor så har jag nervositets-hejat intill en fotbollsplan.

  
Exempel 1. Lördagkväll klockan 20:00 stod jag i en fotbollshall med en temugg i näven iklädd varma och praktiska kläder.

Det har gått så långt att jag inte ens riktigt är säker på om jag vet vad jag allra helst skulle göra, om jag hade möjligheten. Läser avundsjukt om andra par som åker på spa eller weekendresor. Inte avundsjukt för att de åker bort, utan drypande grön för att de vet VAD de vill göra. 

  
Exempel 2. På fredagen stod jag i en snödriva och försökte fånga solstrålar i fejset, medan barnet fräste på ponny och jag frågade stup i kvarten om hon fryser.

Nu väntar ett fartfyllt sportlov på skidor. Vi ska dessutom vara borta rekordlänge. Kommer att skida i hackig fart för att kolla att alla hålls med och ha fickorna fulla med mutor. Är ju den eviga feel good mästaren som tar allas trivsel på mitt ansvar. Inklusive ork och gott humör. 

  
Exempel 3. Lade min enda lediga kväll från barnens hobbyn – på att shoppa utrustning till barnens hobbyn. 

Nu är barnvakter inget problem. Vi har faktiskt en hel långhelg på tumis i horisonten. Och jag vill verkligen göra nåt kul. Men vad tycker jag är kul? Äääääää. 

Har börjat en lista på potentiella hobbyn. Där stod bara handarbete, men så sydde jag ett hål i barnets utebyxor så mina fingrar blödde. Så strök den punkten. Det är fan inte roligt att sy. 

  

Bara föret tillåter ska jag börja ta dessa krakar på tur. Men vintern tar ju aldrig sluuuuut. 

Lyxproblem. Men en vill ju inte tappa sin egen inre eld. Vad gör jag sen när kidsen flyttar ut, va? Kan ju inte börja peppa & muta andras barn på stan. 

Inga kommentarer

Bli den första att starta en diskussion!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s