Ett och samma drama i 300.000 bilder

november 22, 2015 — 2 kommentarer

  
I åldern 10-13ish ritade jag damer. Inte en eller två utan häftesvis och alltid rakt framifrån eller från vänster profil. Det fanns alltid en story om den goda flickan med det lockiga håret som gick från fattigdom och elände till rikedom och prinskärlek med mycket drama på vägen.

Alla bad guys hade platt hår och fula kläder medan huvudpersonen hade värsta fluffhåret och fantastiska kreationer, speciellt brudklänningen var en riktig grande finale. Sen började historien om från början. Stilen kunde vara klassiskt 1800-tals slut eller modern tid. Var det inte påmpaklänning så var det tajt minikjol.

  
Ser ni triangeldramat här? Och trumpetärmarna, hur kunde jag älska nåt så högt då som jag nu skyr som pesten? Och alla har typ ett skumpaglas, liten framtidsvision där heh.

Mina kids hittade detta dam-häfte på mammas och pappas vind. De tyckte lite försiktigt att de var fina bilder, men varför så många? Och varför ser alla likadana ut? Och varför har du inte färglagt alls?

Jag var helt besatt av dessa. Minns att jag kunde sitta en hel dag på min säng och bara ritaritarita. En typ skulle gå fort som attan och många är halvfärdiga eftersom jag genast börjat en ny när storyn gått vidare.

Om jag hållit uppe besattheten hade jag kunnat bli en vår tids Rapido Sylvi täti. 

2 svar till Ett och samma drama i 300.000 bilder

 1. 

  JAAA! Det här är orsaken till att du kan rita (sjukt bra redan då), för du har gjort det miljontals gånger. Min PiMa (piirustus ja maalaus) lärare i lahtis hävdade att man undersökt att det inte finns motsvarande till ”musikalisk” inom teckning, utan att den som över mest vinner, typ. Så till alla dom som säger att dom inte kan rita, skall man bara hälsa att dom inte övat tillräckligt (inklusive mig själv då). Fina damer och fint drama 🙂 Hade gubben variationer han med, eller var han alltid prins preppy pants?

  Gilla

  • 

   Jaa-a, en borde ju rita så mycket mer! Men det blir ändå inte av, dumt nog. Kan ju nog se en enorm utveckling i mina damer, gissar att dessa är från ca 11-års ålder.

   Gubbarna är mkt sällsynta! Just för att de kändes svårare och historien fort måste ner på papper. Det var nog mest preppy prince 🙂

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s