Int nå tjafsas här

oktober 22, 2015 — Lämna en kommentar

En föraning på höststorm idag. Det har ju varit så otroligt snällt väder hittills och ikväll då det lite susade och knäppte började den yngsta familjemedlemmens underläpp darra. Hon tyckte nån knacka på fönstret och i taket och snyft och huuu.

Jag sken upp och började genast berätta om mitt barndomshus ute på laaande som både knäpper, visslar och knakar i alla väder. Klämde till med hur coolt det låter då mammas möss springer över vindsplankorna (lämnade bort delen att de antagligen jagas av en jättesnok) och hur fascinerande det prasslar i väggen, alldeles intill örat, just innan man ska somna. Fick riktigt entusiasmblicken på, lite likt en bil som byter till långa ljus.

Barnet blev tyst. Sen frågade hon vad fascinerande betyder. Sen fanns inte så mycket mer hjälp att få av den här morsan, eftersom långa ljusen var påslagna och det bländar så förvillande. Så barnet lade sej ner och somnade medan jag gick runt hörnet, släckte blicken och high five:ade mej själv. 

Visst kan jag möta barnens rädslor med allvar. Men allt orkar jag inte tjafsa över. Tysta hus finns inte, så lika bra att gilla läget från början. Plus att jag kan snusa mej till äkta rädsla hos just mina egna kids ren på sättet de ropar ”mamma” från sängen på. 

  
Bilden är inte så relevant. Detta är Selma som råkar bo i huset med de bästa ljuden. Då hon inte är i huset brukar hon hålla ridlektion till våra barn. Här har hon nyss gett order om skänkelvikning till höger och fem galloppombyten på mitten. Hon är sträng.

Inga kommentarer

Bli den första att starta en diskussion!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s