Jörn

oktober 20, 2015 — Lämna en kommentar

Vi har en riktigt fet spyfluga på kontoret. Han heter Jörn och har bott & surrat omkring här i en månad redan. Eftersom detta är ett sedvanligt kontorskollektiv där ingen tar nåt vidare ansvar kan ni tänka er att Jörkka lever loppan på bla matrester. 

Det har gått så långt att kontoret tudelats i de som älskar Jörkkis och de som hatar honom. Jag medger att jag blir lite glad varje morgon jag hör hans surr, lite som att få ett sms av en god vän. Men åtminstone 2 av oss alla ca 15 önskar honom en plågsam död.

Och eftersom jag är så glad i att Googla, en häftig reaktion på att jobba solo, hittade jag intressant information. Källan var lite skum och inte direkt angiven, så ni kan ta detta med mild ifrågasättning.

Flugor lever under vanliga förhållande i cirka 45 dagar. Det intressanta är dock att deras livslängd, precis som med apor och möss, förkortas då tillgången till mat ökar. Ungefär tio dagar innan vanlig checkout, dör då flugan. Skulle förhållandet istället vara så att flugan lever under optimal diet, (att den kan känna lukten av mat men inte äta speciellt mycket är tydligen väldigt viktigt) kan förlänga deras livslängd med tio dagar i andra riktningen. Sjukast av allt är att muterade flugor, som mist förmågan att lukta, utklassar alla andra. Upp till sjuttiofem dagar kan de här små rackarna överleva.

Antingen dör Jörn snart (snyft). På basen av köket så riktigt snart. Eller så har han så uselt luktsinne att han hinner utses till årets maskot.

  
En ny klassiker: hitta flugan? Nånej, skoja bara. Detta är bara en bild på Jörns kungarike. Själv är han på lunch i köket som bäst. 

Inga kommentarer

Bli den första att starta en diskussion!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s