Packa Pias kappsäck

september 24, 2015 — 4 kommentarer

Ett snabbt hej från kontoret. Ska strax åka ut till flygfältet för lite jobb kombinerat med avrese-skumppa – och därefter flyga till London för galej! Men än så länge ser det ut så här på kontorsgolvet.

kappsack_galaMåste bara blogga om en grej först. Vi är inne i en bra högläsnings-flow med 8-åringen och senast (innan Ture Sventon i London, såklart) läste vi Nelly Rapp och häxornas natt av Martin Widmark (samma författare som LasseMaja). Det är för mej den första barnboken som verkligen ifrågasätter den traditionella kvinnorollen. Eller Nelly blir riktigt arg, tyvärr inte hennes kumpaner Hannibal och Valle. Men en början! Skulle gärna ha läst ännu en kraftigare slutkläm, men kanske det är helt tillräckligt att tre damer (vararv en finlandssvenska) får rusa på toaletten av att de druckit av en häxbryggd med en viss framkallande effekt. Inga näpna kvinns här inte.

Läs den. Nu kallar London!

PS min andra guldsko finns nog med

4 svar till Packa Pias kappsäck

  1. 

    Lycka till i London! Och oj oj oj så härlig sko!

    Gilla

  2. 

    Vi läser också Nelly Rapp, plus för dem. Också Lassemaja är bra på det viset att Lasse är lite känslig och fundersam utan att vara en ”mes”, och Maja ganska kvick i tanken och modig utan att vara kovis

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s