Födelsedag och hela havet stormar (inklusive jag)

augusti 9, 2015 — Lämna en kommentar

Firade födelsedag med råge. Ni vet när kräftorna är stora som humrar, barnen uppför Bolibompa-dans, du håller en 92-åring i handen hela kvällen, hälften av gänget skjuter med luftpistol bakom huset och hästarna löper amok i hagen. Visste inte jag, nämligen. Men oförglömligt blev det. 

Så nu när jag är äldre, klokare och snyggare tänker jag bli en hårding på att ta plats, vrålfeminist, skippa allt som heter dåligt samvete och bara flagga högt för alla systrar out there. Mången är så invaggad i patriarkat-systemet, men jag tänker att största delen ändå går att väcka, inklusive mej själv. Det märks att jag både mockat bajs och guppat segelbåt denna sommar, dvs jag har haft en ocean med konstruktiv betänketid. 

Vi kom till stan med J på tumis och nu har vi möblerat om likt hela havet stormar. Barnen ska få egna rum har vi tänkt. Osäkert om jag ännu gillar idén, fy fasiken ett sånt kaos som uppstår. Och blödighet! Har officiellt packat ner ett helt dockhus för vindsförvar. Tänker att nästa gång jag packar upp det har jag hoppeligen blivit mormor. Den insikten, voah! 

Vi tog nyss en paus och cyklade ner till Ärtholmsstranden. Som att vara utomlands! Sol, kall öl, palmer och glada människor. Det var kul ända tills en mås bokstavligen smattrade ner mej med bajs. Sannolikheten lär ligga nånstans på en gång per 30 år, så jag torde få vara ifred en god stund nu. Men aj! Det kom med sprut, som nån kastat en näve stenar typ. 

  
Obligatorisk kräftbild. Nu ska jag sortera 765 lådor med Friendslegon. 

Inga kommentarer

Bli den första att starta en diskussion!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s