Guldskeden här hej

maj 28, 2015 — 4 kommentarer

Den här maj-tröttman & blödigheten som gäller (se föreg. inlägg) stärks bara. Kontrasten mellan att 6:15 vänligt leda ut en hemlös från vår trappa (på riktigt, han stod och sov invid gårdsdörren!) och att nu sitta med en massa bilpapper och försöka välja färg på en plåtkossa. Den kontrasten är påtaglig. På snudd till obehaglig.

Sini A) jag hade helst velat fixa kaffe & smörgåsar åt killen som sov stående i trappan, men kunde nu inte skrämma upp min sovande familj och jag trooor att det inte funkar i längden (lägger in en option på att ändra mej där). Och B) jag bryr mej nästan noll över färgen på bilen, medan bilförsäljaren tror att jag (möjligen som kvinna) väldigt långt baserar mitt beslut på just färgen. Nä. OCH han tror också helt tydligt att jag är i enormt behov av en peruutuskamera. 

Snudd på sårad faktiskt. Jag backar rätt snyggt och tycker en bilfärg inte behöver matcha. Det är nu verkligen ingen handväska.

Och killen som måste sova stående – för att fly fältet, antar jag? Försökte le vänligt och absolut inte medlidsamt. Ingen vill ha medlidsamma blicken (tror jag). Dessutom går det ett rykte om att just denna kille får man absolut inte kolla i ögonen. Jag tittade, rakt och ärligt. Skit i rykten. 

Vår ytterdörr kommer nu att fixas, den vill tydligen inte gå fast alla ggr. Det känns ju tryggt, men hujedamej om det varit vinter nu. Då hade jag gått gata upp och gata ner och sökt reda på killen och gett honom en pilkhalare. Jag känner mej lite rojsig som stirrar på en bilbroschyr här inne i tryggheten. Bär våra överlopps kläder direkt till flyktingcentralen, istället för att tjäna några slantar på fb på Punavuori kierrättää. Det känns bra med instant och konkret hjälp.

Alltså livet. Det är så satans orättvist. 

4 svar till Guldskeden här hej

 1. 

  Dessa kontraster i livet ja… Uff. Tampades med liknande dilemma när jag bodde i Berghäll, hur BÖR man fungera? Försöker man hjälpa, får man på käften, låter man bli är man en känslokall människa. Svårt.
  Vi går faktiskt också i väntans tider vad gäller en ny bil. Vi hade fått en bil betydligt snabbare, OM det inte var så att vi inte nöjer oss med vilken färg som helst, utan vill välja själv. Heh. Men nu var det faktiskt både Joonas o jag som var kranttuga, så ingen kvinnogrej här inte.
  Jag menar, är priset detsamma så kvittar det väl om vi får bilen inom ett par veckor eller ett par månader om vi får välja en färg som vi orkar titta på ett antal år framåt? Eller så tänker jag… Men vi är ju alla så olika också, bra det.

  Gilla

  • 

   Haha! kul att ni båda är bilfärgskranttuga 🙂 jag tycker som du att jag ska orka se på den ganska länge, men annars är det inte så noga. Bilen ska vara en dröm att köra (här är jag superkranttu) och ha manuell växel och inte dricka litervis med bensin, de är mina kriterier.

   Sen om kontrasterna. De äter upp mej ibland. Men känns bra att finna hjälpvägar som fungerar och genast syns. Jag medger nog att jag blev vettskrämd när jag insåg att jag inte var ensam i trappan, det kunde ju ha varit vem som helst. På käften kunde jag ju verkligen ha fått!

   Gilla

 2. 

  Jag minns när jag var liten och de fanns en riktig (snäll)poligubbe som brukade ringa på vår dörr och mamma gjorde alltid smörgåsar till honom. Hon har fortsatt med samma linjeoch senast för någon vinter sedan när det sov en gubbe i trappan som inte ville gå ut i kylan, gick hon hem samlade ihop vantar, mössa och halsduk, gjorde några smörgåsar och gav dem till gubben som inte mer behövde frysa. Jag är nog inne på samma linje. Är väl en mästare på att känna medlidande och oroa mig för dem som har det jobbig, inte en så bra egenskap alla gånger.
  Och ny bil, skoj!

  Gilla

  • 

   Jag går medvetet omkring och försöker hitta killen, trots att jag inte kan göra så mycket. Poäng till din mamma! Jag har lust att lämna termos åt honom i trappan OM han nu sku komma tillbaka 😦

   Och kul med bilen, men det ligger på is igen. Får se vad det händer.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s