Nervslut och värdesaker i väskan

april 20, 2015 — 6 kommentarer

Jag har skrivit om det tidigare, det här med kraschkursen av tidtabeller på måndagar. Jag vill sitta ifred inne på toaletten och andas i en papperspåse, ja vad som helst annat än genomlida mellan klockan fyra och fem på en måndag. 

Kidsen ska göra läxor och plötsligt förväntas jag hjälpa med precis allt eftersom de (liksom jag) lämnat på veckoslutshjärnan som verkligen inte innehåller multiplikationstabeller. Eller min hjärna är helt lost med eller utan veckoslutsmode, ännu värre. Sen ska jag laga mat samtidigt och kova sana om du mamma inte lagar nauravat nakit! hotar en av de två. Tro mej, de är bra på att äta all mat men just på måndagar duger fasiken inte vadsomhelst. 

Och så inser de båda nånstans mellan korvhot och vem som hitta Jesus tomma grav (har jag tur är det bara ena barnet) att hon nog inte vet om det är ciss eller c i pianoläxan och MAMMA HJÄLP MEJ NUUUUU. Och bröööl och skriiiik och svalda v-ord (av mej). 

Jag har provat förlagad mat. Men den måste värmas och det är för mycket mitt i Jesus grav och ciss och korvilskan. Jag har köpt färdig varm mat men den måste packas upp & läggas upp. Inte heller det platsar när Jesus grav ännu också är tom och var det nu två eller tre kvinnor som hitta den mamma? Svara nuuu mamma!! Kompat med en pianoläxa som går falskt och jag skriker CISS FÖR BÖVELEN! 

Sen börjar pianolektionen och jag djupandas en stund mitt i kökshelvetet, vet ni läxböcker och halvätna nauravat nakit och ketchup på stolen. Ei v*ttu naurata. Jag hinner just få undan allt innan ett barn landar igen – nu strålande glad – i köket och ber mej tejpa hennes onda tår inför redskapsgympan. Jag är inte närapå gladnivån ännu för nu ska rätta kläder rafsas ihop och vi har en ny tid att passa för gympan börjar och jag hittar bara den vänsterhänta saxen och tänker nästa klippa av mina fingrar på kuppen. Raaaah! 

Sen när vi rusar mot gympan så trallar ungen ba’ det gick ju så bra idag, int’ sant? Vaaah, frågar jag. Exakt VAD gick bra? Nå jag packa ju själv min väska och kom ihåg vattenflaskan och du laga så goooda korvar! Jag ger tio poäng för idag! 

Jag lyckas bara mmm:a åt det, ännu också ilsk och tvär men också lite rörd. Lämnar barnet på gympan och går en kort promenad innan jag nu landat på jobbet. Kommer på den fantastiska idén att tömma en godispåse på bottnet av min väska för nästa gång jag letar efter slantar eller pennor. Eller nästa måndag. Kastar några godisar i munnen och blir sakta snäll igen. Googlar vem som hitta Jesus tomma grav men orkar inte läsa all text som finns. Designar några kuvert och skyflar runt i väskan efter mera godis. 

En hel vecka till nästa måndag då.

6 svar till Nervslut och värdesaker i väskan

 1. 

  ÄLSK på detta inlägg!

  Gilla

 2. 

  Oj oj vilken måndag. Men jag nauraar lite iaf åt dina korvar. Kanske du bara serverar dem kalla direkt ur paketet nästa gång? Och visst var det Maria Magdalena som hitta graven? Visst?!

  Gilla

  • 

   Nästa måndag blir det korv ur paketet 😀 och jag vet inte ännu heller hur stor kvinnoskara som glodde in i graven, kanske det var hela byn? Håhå

   Gilla

 3. 

  Puss på dig!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s