Blogg80: bibban

mars 26, 2015 — 9 kommentarer

En bekännelse: Jag har inte använt biblioteket alls sen jag slutade skolan. Inte ens tillsammans med barnen. Och då är vi storläsare, må tilläggas. Barnen har såklart hängt där med både skolan & förskolan, bör också tilläggas. 

Vi har inte haft brist på böcker. Jag har släpat hem massvis med böcker från mina föräldrars vind och så finns det olika uppsättningar på både landet och här i stan och en tid var jag superbra på att ha framme bara en del. Som ett eget privat bibliotek, vi har tom stämplar och kort och grejer som riktiga lånefickor längst bak i böckerna.

Nu läser båda barnen kapitelböcker och att läsa samma böcker om och om funkar inte lika bra som med bilderböcker. Så vi har börjat gå till bibban. Och det är så kul! Speciellt gillar jag viskandet, känner mej som en brottsling så fort jag öppnar munnen. Varför kan vi inte ha tysta timmar hemma också, måste nog införas. Jag kan vara en butter bibliotekarie som hyschar åt alla. 

Min kanske dummaste idé var att jag plockade en kapitelbok på barnavdelningen och började läsa. Blev hooked, men bestämde mej ändå för att inte låna den. Den är min morot för att gå tillbaka och läsa lite till. Kan inte ens avslöja vad det var, ingen annan får låna den. Jag tror faktiskt den är safe. Och det känns mysigt att ha en bok där som väntar på mej. Kan skriva en recension sen, om jag lyckas komma till slut. Är förresten så tacksam att skolan gjort kidsen till såna bibbaproffs. Idag fixade de lånandet och blippandet med pin-koder och grejer medan jag satt och läste. Vi går dit snart pånytt. Kanske jag vågar ansöka om ett eget bibbakort också. 

9 svar till Blogg80: bibban

 1. 

  HEJ! En viktig fråga!

  Vad för böcker, sagor, historier har dina kids haft som favoriter? Både nu och från bilderboksåldern? Du får också säga egna favoriter såklart! Undrar för en rolig serie jag planerar just nu.

  Gilla

  • 

   Jag ska detektiva fram allt och leverera!

   Gilla

    • 

     Kidsen: Nicke Nyfiken på sjukhus var nr 1 som små, också alla Jyckeberga-böcker var bra och Krakel Speltakel köper en klubba (kan den utantill för att läst den så mycket..). Nu läser de LasseMajas detektivbyrå, Nelly Rapp, Hotell Gyllene Knorren och Sune-böcker. LasseMaja har varit överlägset bäst men ger ren vika för svårare böcker.

     Jag: Krakel Spektakel som liten och stadsmusen och landsmusen också! Det var nån Disneybok. Sen älskade jag En liten prinsessa av Frances Hodgson Burnett och alla Lotta-böcker av Merri Vik.

     Gilla

 2. 

  Se om ni hittar Latte igelkott. Jag fick höra historien om Latte (finns tre böcker) när jag jobbade i en förskola och minns att den var bra.

  Gilla

 3. 

  Jag minns att dina barn läst Lasse Maja. En superflrfattate är Ingelin Angerborn. Skrivit hur mycket som helst (rum 213 t.ex är rysligt spännande). Anna Jansson har skrivit bra deckare för barn. Allt av Roald Dahl (häxorna, Mathilda och herr och fru slusk är storfavoriter). Fyrverkerimakarens dotter (minns inte författaren) är super. Slut på boktipset nr1😂

  Gilla

  • 

   Najs, tack!! Tycker den äldre läst nåt av Roald Dahl men ska def luska fram fler. Du får supergärna ge boktips 2-> 🙂 uppskattas!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s