Blogg99: spöksuget

mars 7, 2015 — 7 kommentarer

Ibland får jag ett så otroligt starkt sug efter pumpernickel. Den plattare varianten där glasyren går ända ut i kanten och det pinka är snarare ljusrött än pink. Den som har en pink Cadillac på paketet. Sen kommer jag ihåg att dessa inte funnits på säkert 10 år. Tänk att ett så gammalt smakminne ännu spökar i min hjärna.

7 svar till Blogg99: spöksuget

 1. 

  Åh pumpernickel åt vi ofta som barn. Egentligen är de hu inte goda, men då tyckte man det. Men hörru, visst säljs de ännu. Såg pumpernicklar senast idag i K Supermarket här i stan.

  Gilla

 2. 

  Jag tänkte också gasta att det visst finns pumpernickel fortfarande men kom på att det ju antagligen är fel version. Pumpernickel är dessutom ett diamantbra ord!!

  Gilla

  • 

   Ja snyft! Dagens är helt fel.

   Pumpernickel kunde var ett bra ord om man tex glömt orden i en sång, ja? ”Ekorrn satt i granen, skulle pumpernickel. Pumper pumpernickel, pumper pimpernickel …” – toimii!

   Gilla

 3. 

  Råkat på Pumpernickel i Norge. När chefen sa att det ska vara Pumpernickel under den gravade laxen var kan WTF, skämtar du med mej??? Det visade sej vara fullkornsbröd typ Real.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s