Al dente om egenvärde

februari 1, 2015 — 5 kommentarer

Sitter och söndagsjobbar. Snackar om fakturering och offerter med en arbetsrumskollega. Visar sej att hon aldrig fakturera enligt det hon offererat, utan oftast rejält under, eftersom hon är så rädd för att inte få nya jobb av den kunden. Hon gör alltså en massa gratis jobb och landar hela tiden på minus. Mitt hjärta gråter och jag håller bara en liten rant om hur hon måste veta sitt eget värde och att om inte hon själv värdesätter det hon gör så kommer ingen annan att göra det heller. För det är absolut inte sjysst att klanka ner på nån annans arbets- och faktureringsvillkor bara för att stilla min egen drive för rättvisa. Läs hos Nadia, hon berättar om min senaste rant som, som tur, slutade lyckligt. Och annars också ska ni läsa, hon skriver mycket klokt om exakt detta med egenvärde.

Idag håller jag mej och som sagt så kör jag bara den milda lilla ögonöppnaren. Ber ännu till om ursäkt över min passion om ämnet egenvärde. Jag hoppas jag inte skrämt upp henne. Nu måste jag låta passionen flöda över mina egna case så att jag sen kan kanalisera den rätt åt den som vill ha det, inte så att nån ofrivilligt blir under min ångvält. Trots att jag kan te mej tyst och tom blyg ibland så känner jag att det ibland kokar över som ett italienskt pastavatten.

Värdera det du gör och gör det med stolthet. Varje case ger dej mer värdefull erfarenhet och det ska synas i ditt arvode.

5 svar till Al dente om egenvärde

  1. 

    Ja det här med prissättning är så himla svårt. Vad är mitt arbete värt? Om jag tycker nåt går snabbt och enkelt men ändå ger ett bra resultat (som någon annan kanske skulle lägga ner mer tid på) ska jag då ta mindre betalt? Knepigt, får se var jag landar när firman sparkar igång. Spännande är det iaf!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s