Pralinserien presenterar: läggdags

januari 27, 2015 — 6 kommentarer

Det är inte sådär bara att få 7-9 åringa tjejer i säng inom uttänkt läggdags. Eller vad ljuger jag, det är inte sådär bara att få våra tjejer i säng inom utsatt tid, jag har ju verkligen noll erfarenhet av andra kids. Förra hösten nåttag fick jag en så vild idé att jag bestämt deklarerade när det fanns en timme kvar av vaken tid. En timme som de kunde disponera hur f*n de ville bara kvällsmåsten som pyjamas, tvätt och tänder blev omskötta.

Det var fritt fram att leka, brottas, pyssla, läsa, rita eller spela — men lampan släcktes om exakt en timme. Det funkade inte alls. Hur jag än påminde och förevisade klockans olika visare så kom de smarta typerna på en massa ursäkter och nya uppgifter som de bara måste göra ännu, och så måste de nog ännu få läsa i sängen för det nu bara hör till. Och klockan tickade långt över läggdags.

Jag gav upp till slut. Gick tillbaka till gormeriet, påminnandet och domderandet. Och det är ju inte alls såhär jag vill att de ska vara. Det är ingen hemlighet, jag vill kunna fixa egna saker (som tex äta praliner på soffan) om kvällarna. Jag tycker mina lägga barn-days är över. Jojo, nån frihet måste man ha efter ååååår av superior-föräldrande. Nu måste det ju redan vara den fasen med lätt underhåll och goda råd (hehe, vänta bara på min kommande bok om hur du kommer nära din tonåring genom att frikostigt delge dina goda råd från dina egna ungdomsår, en kommande bästsäljare).

Skämt å sido. Jag tror på att om man bara orkar lägga lite extra effort på deras uppfostran nu så vinner man i längden. Det här kommer sen i den där tonårsboken som sista kapitlet namngett ”misslyckanden” eller alternativt ”hemligheten bakom succén”. De facto kan vi nu bläddra tillbaka i den redan utgivna (och tyvärr slutsålda) småbarnsboken Hur du uppfostrar välartade barn och har tid över för pralinätande till kapitlet om att skippa blöjan. Det är bara att testa sej fram och funkar det inte så håll paus och testa pånytt, höj mutan vid behov.

För våra tjejer behövde tydligen mogna lite till. Ikväll gav jag hela 75 minuter tid innan lampsläck. Jag tror de först brottades lite på basen av ljuden och skratten, men sen hördes både kran, tvättkorg och murr från tandborstar. De hann läsa i 45 minuter innan de släckte på utsatt tid. Och jag mumsade praliner! Okej, det var dammiga pepparkakor men ni förstår liknelsen.

Jag vittrar en helt ny bokserie: Pralinserien. Gör xxxxx och få tid över för praliner. Tio steg till 20 fler praliner. Plantera smartare och vinn pralintid. Återfinn förhållandets hetta med praliner. Muta med praliner. Ge konfekten till grannen men behåll pralinerna själv. Tack vare pralinerna överkom jag min fobi.

Okej, jag slutar nu.

6 svar till Pralinserien presenterar: läggdags

 1. 

  Jag vet, I är bara 2 år och det är väl naturligt att jag är inne i nattningsrumban, men efter att ha klarat sig utan det i nästan två år saknar jag nog nu mina pralinätatdays! Har så många bandningar som väntar på att jag ska ta itu med dem, men jag hinner inte! Buhuu! Men jo, jag vet, det är en fas osv.

  Gilla

  • 

   Hang in there! Du kommer att njuta dubbelt upp sen. Det gäller att outsmarta kidsen nu, tids nog kommer de att vara självständiga staror ute i världen och vi gamyler sitter hemma och höpöttär för oss själva 🙂 sen är inte ens pralinerna goda mer..

   Gilla

 2. 

  Hahhaa! En hel pralinserie! Får man specialpris på om man förbeställer hela serien? Eller praliner kanske! Eller blir det direkt pralintid!?
  Ok nu slutar jag 🙂

  Gilla

  • 

   Du får medlemskap i Pralinklubben och stämpelkort till Stockas pralindisk. Voi juku! Ren av din kommentar kommer nästa pralin att smaka ännu godare, dvs — Ja! direkt högre pralinstatus.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s