Hur slutar detta inlägg? Och varför?

januari 6, 2015 — 4 kommentarer

Är barn glada när de inte ens ser sina egna fingrar innanför jackärmen? Tycker de om att flaxa eller snubbla fram som tafatta pingviner i kläder som inte sitter?

För att veta måste vi börja från början. Jaha jaha, var började den där Pia idag då? Hon tänkte åka fel buss (igen, senast hamnade hon mitt i en åker) men räddade sej själv i sista sekunden. Sen satt hon uppe på en hagalundisk takterrass och jobbade, lite som back in 2014. Ojoj så det finns kex och godsaker på den officen, ett halvt år utan och hon är lite mindre än senast. Bisak.

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/6d5/68542964/files/2015/01/img_3022.jpg

På vägen hem, än en gång i rätt buss, pratade hon högt för sej själv och fick sitta helt ifred. Hett tips! I kampen provade hon fem par vinterstövlar men kom åter igen fram till att hennes heta ryttarben inte platsar (ryms) i skaft. Så hon köpte skridskor på rea åt sitt barn istället, väl investerade slantar.

Nu kommer saken och den stadiga åsnebryggan. Alltså på tal om skor och kläder till barn. Den där uttjatade versen om att köpa på växten — ett jäkla humbug och struntprat om man frågar Pia. Tänk er att ni köper en jacka på växten åt barn nr 1. Hen går med jackan i (räkna räkna räkna) TRE HELA VINTRAR. Barn nr 2 är således utan en jacka, för hen skulle ju ärva av barn nr 1, men det är ju tassigt att barn nr 1 först ska gå i en alldeles för stor jacka för att, innan den ens är passlig, ge över den till barn nr 2 som i sin tur går i en alldeles för stor jacka.

Sluta bums med sånt tjafs. Dessutom slutar barn att växa sådär raketiskt när de blir lite äldre. Det tar jäkligt länge att växa in i en jacka som är köpt på växten. Detta resonemang håller förresten inte i alla familjekonstellationer, bara en personlig iakttagelse. Parentes.

Hursomhelst. Pia kom hem med ett par skridskor (icke på växten) och åt ohälsosam mat framför teven för hon är ensam hemma. Renaste formen av lyx för en tjej som Pia. Slutklämmen: hennes egna skridskor är köpta på växten nåttag på det spännande 90-talet av en mor som inte ännu kände till bluffen. De skorna är storlek 38. Pia stannade på en näpen 36:a. Just saying. Där kämpar hon tappert ännu också i sina alldeles för stora skrinnare.

Ungefär här slutar detta spännande inlägg, två numror ifrån rätt storlek. Bluff. Och Pia, hon vågar tro att alla har en sorglig historia gällande kläder som de fått på växten. Nu vänder hon trenden.

4 svar till Hur slutar detta inlägg? Och varför?

  1. 

    Jo, det gäller ju att optimera den där klädseln 🙂 Jag tycker att alltid då jag köpt nya kläder åt kidsen, så växer dom 10 cm bara för att. Tycker att det är supersvårt att veta vad dom skall ha för storlek, och fastän jag planerar att köpa på växten så blir det inte så. E, tex fick ett par nya utebyxor i år, och nu undrar jag om hon ens kommer att kunna ha dom hela vintern. Lyckat 🙂 A däremot fick en halare för två och ett halvt år sedan som ännu går på…

    Gilla

  2. 

    Min pappa fick som barn skridskor på växten. Han växte aldrig i dem… Dvs skridskorna måste ha varit strl 47, han har 45 idag. Stackaren. Det är svårt att röra sig och fungera med alldeles för stora kläder.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s