Syn(d)

november 29, 2014 — 6 kommentarer

Igår fick jag mej äntligen iväg på glasögonuppköp, hade dessutom kassen full med specs som jag lyckats söndra under året. Att prova glasögon ensam är ganska inåtvänt — du provar, rynkar på näsan, hajar till, lägger huvudet på sned och försöker sen landa bågarna tillbaka i ställningen. Åtminstone jag hamnar i en bubbla där allt omkring mej försvinner. Dessutom har du ju inte de egna glasögonen på dej, sikten är inte den bästa.

Efter minst en kvarts mallande undrar jag hur ingen kommit fram och erbjudit hjälp, men i samma sekund får jag ett glas skumpa i handen. Jaha jaha, tack så mycket! Jag måste se ut som en viktig kund. Men sen när alla i butiken ska börja skåla tillsammans börjar klockorna plinga i skallen. Sätter de egna glasögonen på näsan och ser att alla andra har hängt av sej jackorna och är minst 20 år äldre.

Jag har råkat bli kvar på en privat tillställning där man tydligen dricker skumpa och provar glasögon. Och efter en tankelek att bara stanna kvar och leka en av tanterna ger jag tillbaka mitt skumpaglas och avslöjar mitt inkräktande. Så det bidde inga nya bågar ännu heller, jag blir mycket bestämt uteskorterad.

Utanför butiken ser jag en stor lapp om privattillställningen. Jag behöver verkligen nya glasögon. Men det skaver lite i själen av personalens beteende efter att bluffen är uppdagad. De borde ju kunna hantera kunder med suddig syn bättre.

Men äh, vet inte om jag går tillbaka till den kedjan mer.

IMG_5591.JPG

Ett par favvoglasögon.

6 svar till Syn(d)

 1. 

  Hos min optiker fick jag strax ett par kontaktlinser inpetade i mina ögon och sen hämtade de en massa par att prova. Så perffa service på Stockas Instru.

  Gilla

 2. 

  Bäst är det om man får låna hem fyra/ fem par bågar. Då kan man kråma sig hemma i normalt ljus och bestämma vilka brillor man ser minst muppig ut i utan att något biträde står och säger att ALLT passar. Etta

  Gilla

  • 

   Jag lyssnar bara på biträden som säger nej till 99% av bågarna. Åtminstone jag passar bara i 3 bågar av hela sortimentet, gammal lärdom efter 25 år med glasögon. Men jo, sjukt störande med såna som tycker att alla passar! Det där ta hem har jag ännu inte testat, brukar slå till på sekunden 🙂

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s