Måndag och mörker

november 24, 2014 — 4 kommentarer

Mycket givande diskussion med avkommorna i morse. Första frågan: är det negativt att det är måndag? Och andra: är det negativt att det är mörkt? Barnen kom med de konstigaste av svar, men inget riktigt hållbart. Skönt, de är inte helt hjärntvättade av jargongen nu. Några svar hade de som tyder på att de lärt sej att det ska vara negativt, men inget oöverkomligt. Jag kan ännu forma dom till glada och entusiastiska medborgare.

Fatta. Om vi klankar ner på mörker och måndagar så går vi omkring och är sura 36 procent av året. Eller det blev 36,16 enligt min uträkning men kanske man ändå är lite glad på tex julafton. Sluta genast! Det är så urbota dumt och onödigt. En jargong bara för att … ja just det. Tänd ett ljus och sträck på smilbanden!

4 svar till Måndag och mörker

 1. 

  Precis! Jag gillar den där memen ”it’s not Mondays fault, it’s your life that sucks”. Jag gillar måndagar, men inte mörker så mycket. Fast känner inte att jag hör till gruppen ”gnäller om självklarheter ingen kan rå åt”. Åtminstone inte för ofta.

  Gilla

  • 

   Det finns så sjujäkla bra sidor med att bo i detta land! Även i mörkret och på måndagar. Och gnälla och klaga får man såklart, men är det verkligen en veckodag eller ett uteblivet ljusfenomen som är den verkliga orsaken. Think not.

   Gilla

 2. 

  Jag har absolut inget emot måndagar. Men mörkret tär på mig något oerhört, och då måste man bara undslippa sig ett litet klag nu som då. Som tur blir det december imorgon och jag skall göra mitt bästa på att fokusera på julfiilis istället för mörkret!

  Gilla

  • 

   Det är främst folk som klagar bara för att det hör till som ger mej nippran. Som en invand jargong. Sen suger kidsen det åt sej som svampar och ett tu tre tror dom det är norm att klaga. Slut på min klagan 🙂

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s