Det fina med att synas

november 8, 2014 — Lämna en kommentar

IMG_1962.JPG

På Horse Show för nån vecka sen bunkrade jag upp med en billig livförsäkring, en massa reflexer för både ponny, ryttare och följeslagare. Och de har redan betalat sej tillbaka.

För att komma till en manege måste vi traska 1 km längs med bilväg, över en korsning med noll sikt och det är glest mellan gatulamporna. Så här i november syns en mörk ponny och en mörkt klädd vuxen intill ganska dåligt.

Jag har gått samma väg till hästs i över 20 år och det är alltid lika spännande, men på ett dåligt sätt. Klart jag haft allt från reflexväst till blinkande lampor ren tidigare men aldrig nåt så här uppseendeväckande.
Igår testade vi hela settet och första gången ever stannade bilarna faktiskt då vi kom. Speciellt vid den farliga korsningen.

Vi stod som vanligt och spanade för en lämplig lucka, hon som sitter på hästryggen högre upp kollar ena hållet medan jag på marken kollar spegeln för andra hållet. Ponnyn har vi från början lärt att gå raskt eller tom trava när vi korsar. Döm om min häpnad när det glider bilar från vardera hållet och de stannar — båda två. Vi vinkade kungligt då vi korsade. Så jäkla festligt! Och vi fick massvis med kommentarer. Okej kanske tre, det rör sej inte så mycket folk där på vischan.

Jag misstänker starkt att det är reflexen modell polis som är magisk. På våra mörkblå jackor är effekten slående. Som experiment funderar jag ännu ett litet blåljus och en gammal svart hårttork (fartmätare) som rekvisita, bilarna kommer hädanefter att krypa förbi oss som tröga sniglar.

Så här i efterhand tänkt hade jag kunnat köpa några reglexband hit hem också. Sjukt praktiska att ha på sej på tex lenkki, de stör inte alls rörligheten och synligheten är garanterad.

– – –

Den uppmärksamme ser att ett barn figurerar på bilden. Det är vår ridande polis 9-åringen som gett speciallov för detta inlägg.

Inga kommentarer

Bli den första att starta en diskussion!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s