Loranga!

oktober 4, 2014 — 2 kommentarer

Jag är inte en stor vän av barnteater, men det är väl helt naturligt eftersom jag inte direkt är målgrupp. Enligt min ganska snäva erfarenhet har barnteater en övertydlighet som mera nedvärderar än förklarar. Men det är galet svårt att träffa rätt med tanke på barnens ålder och vad som går hem hos dem, så knepigt att få dessa två att klaffa. Vi har säkert gått på helt fel uppsättningar tidigare, my bad.

Idag fick vi en fullträff. Kidsen älskade och jag satt totalbegeistrad hela timmen det pågick. Jag talar om Loranga, Masarin och Dartanjang på Nicken. Redan Barbro Lindgrens böcker är ju fantasibomber och teaterstycket var kul, klurigt och med enorm hjärtlighet. Skådisarna kastade oss sina hjärtan ren från första sekund och åtminstone jag tog emot och njöt som ett barn på julafton.

Speciellt Tobias Zilliacus visade en för mej helt ny sida, så rolig att jag nästan tjöt av skratt. Hans Damen med det gula håret och Korv Gubben. Kunde nästan gå och se hela stycket pånytt bara för dessa karaktärer. Och nu icke att förglömma trion som spelade far, son och farfar. Alla var super.

Men okej, jag går som sagt igång på Farbror Frej. Mest av nostalgiska skäl — och till den barndomen hörde också Loranga. Som tur är experterna (kidsen) också saliga så jag kan å det allra varmaste rekommendera pjäsen till alla Loranga-älskare och kids i åldern … nej, jag vill inte skriva en åldershajdare. Från 5 och upp till 9/10 kanske? Ni känner era egna kids bäst.

Tusen korvar av tusen korvar!

2 svar till Loranga!

  1. 

    Tror du att en B sku njuta? Krams

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s