Bakom varje hobby finns en hjältemamma eller -pappa

september 2, 2014 — Lämna en kommentar

Läs Laura Grönqvists kolumn om barn, hobbier och föräldrar. Samtidigt som det är galet hur mycket man måste vara på hugget med anmälningar och tidtabeller, mellanmål och utrustning, så slutar det ändå rejält på plus. För både barnen och föräldrarna.

Utan våra hobbyn skulle vi komma hem, göra läxor, äta, kolla Buuklubben och sen OM det ännu är ljust skulle vi eventuellt dra till parken eller ut och cykla. Men det kommer inte att vara ljust efter 18:30 speciellt länge till den här årstiden. Så om vi räknar bort den möjligheten så skulle vi komma hem och sitta ner. Det är mycket sitta ner det.

Istället har Buuklubben slutat existera hos oss och hobbierna tagit över. Det kräver gräsligt mycket, men nu när vi blivit bättre på att tajma och koordinera och ser till att både kids och vuxna får tillräckligt med vila, så fungerar det. Ändå känner jag mej som en hjältinna varje fredag som veckan är i hamn. Och det är så störtgulligt hur kidsen börjat rada upp skatter som medaljer eller Fair Play-kort ovanför sina sängar. Och hur de väntar på nästa match eller träning. Och hur de fått kompisar över språkgränsen. Värt det alla gånger.

Men att, som vuxen, lära sej hela rumban och få det att klaffa. Det kräver hjälteinsats.

Inga kommentarer

Bli den första att starta en diskussion!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s