Bruksrundan

maj 28, 2014 — Lämna en kommentar

J och jag körde Bruksrundan i lördags. Det är bara för motorcyklar och går ut på att man startar från Ekenäs mellan 9 och 13 och kör sen en runda genom bruken och slutar igen i Ekenäs. I år var rundan 205 km lång.

För det första så tror jag lördagen var den vackraste dagen på hela året. Såklart spelade vädret en stor roll men också naturen med alla blommor var så praktfull och mäktig att  jag satt där bak på hojen och bara suckade. Dofterna, färgerna, sjöarna, kojorna, slotten, äppelträden, kossorna, hästarna. Ja allt var som ur en målning av Carl Larsson. Nåttag före Svartå tänkte jag knipa J i sidan och be honom stanna så att den sanna skalden i mej skulle få stå intill en kohage och citera Topelius.

För det andra så blev det som en liten minisemester för J och mej. J gillar sin lebensraum så det är lyx för en kramsjukling som jag att få sitta intill och maratonkramas i sex timmar. Lite väl hett just den lördagen men jag tog verkligen tillfället i akt och klämde om. Vi stannade på alla bruk och tog oss en titt medan de flesta andra deltagarna bara gasade vidare (vi var över 700 hojar). I Svartå speciellt var det så fint att tassa omkring helt solo och förundras av naturen. Ny lyrisk vurm här.

För det tredje så var det hisnande spännande. Vi hade lånat min pappas hoj från 70-talet och stack nog lite ut bland alla moderna motorcyklar och hc-förare i full mundering. Krejsigt så stora motorcyklar det finns med allt från cupholders till högtalare till navigator och fåtöljerna är större än de som står hemma i vårt vardagsrum. Men vår snygging fick många nyfikna blickar och trots att det var lite hett att krama chauffören hela vägen så var det minst lika mysigt som på en fåtöljmodells mc.

Efteråt undrade J om inte jag ska köpa mej en egen hoj snart. Kanske kanske! Jag har ju A-kort och allt, gammal landebo som jag är. Här följer lite bilder, jag började med att fota allt jag såg men sen tog orken slut. Och när jag satt bak på hojen så gick det ju inte att ta bilder.

IMG_7192Här testar 7-åringen att hojen är körklar.

IMG_7193Framme i Fiskars efter första etappen.

IMG_7201Jag försöker se ut som en van mc böna.

IMG_7205Svartå. Så vackert!

IMG_7210Invid Svartå finns en näckrosspång. Näckrosorna lär blomma juli-september så jag tror definitivt det blir en tur hit senare i sommar. Minst en ur sällskapet kommer att drälla i, men det tar vi sen.

IMG_7218Visst är det fint? Och romantiskt så det förslår.

IMG_7225Innanför taket på det lilla lusthuset.

IMG_7234Det här är vid kanonerna på Torp i Ingå. Jag var inte så flitig på att ta bilder sen mer.

IMG_7243Sist bevis på att vi fullgjorde rundan. Kan verkligen rekommendera en tur av bruken, med vad som helst för transportmedel. Speciellt Fagervikvägen, ajaj så lyrisk man blir där.

 

Inga kommentarer

Bli den första att starta en diskussion!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s