Dagens två tankar

februari 14, 2014 — Lämna en kommentar
Den första tanken är frisersalonger med stora skyltfönster. Alla ser så konstiga ut där de sitter med färg/handduk/folielappar på skallen. Men ändå är det fritt fram att kolla. Så jag kollar. Lite skämmig bekännelse dock. 
Den andra tanken är historieberättandets utveckling. Oroväckande för en vän av milda och roliga överdrifter som exempelvis jag. Ta nu en brand på Fredriksgatan. Martin knäpper en bild där det syns lite rök och lägger upp på valfri social media ”det brinner på Fredan”. Kommentarer och retweet på det, kanske några likes av pyromaner. Men förr i tiden hade Martin berättat åt Kalle ”det brinner på Fredan” och Kalle hade berättat åt Åsa ”Martin berätta att det slog lågor ur fönstren på Fredan” och Åsa berättar att ”min bekants bekants kämppä på Fredan brann upp”. 
Fattar ni? Skrönorna och den goda storyn lider av dagens visuella media. Hur lame kommer vår tids historier att låta i framtiden? Gäsp. Det här tänkte jag på nyss när jag gick längs med Fredan och kollade in x-antal frisersalongskunder med mönja på huvudet.
Exempelvis kunde detta inläggs version hos Åsa vara att den där Pia har en fetisch för folk med mönja på huvudet. Eller att Pia smygkikar in i folks fönster. Eller nåt.

   

Inga kommentarer

Bli den första att starta en diskussion!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s