Mindre Gudrun tack

februari 3, 2014 — 6 kommentarer
I all välmening har 6-åringen kommit med små justeringsförslag i familjen just denna morgon. Först av allt tycker hon grannfrun under (som hon knappt känner) och jag skulle kunna byta plats. En dag eller längre, spelar inte så stor roll. Sen önskar hon att hennes leverpastej kunde bredas lite jämnare på smörgåsen (här syftade hon främst på J:s bredningsteknik, men tydligen är den ändå inte så katastrofal att hela han borde bytas ut). Till sist tycker hon att badrumshandtaget kunde bytas ut eftersom det är så svårt att använda för hennes små händer. Allt detta i fullständig välmening och genom konstruktivt diskuterande. Obs.
Hon längst till vänster är åtta och har inga ändringsförslag. Hon myser och läser serietidningar och ritar glada flickor som blinkar med ögonen. Hon i mitten är sex och tycker vi ska ändra på allt. Mamman till höger är 34 och tror hon är Jasons mamma Gudrun i tonåren. Däri ligger eventuellt förklaringen. Grannfrun är onekligen mer glamourös.
EDIT: Åtgärder

Det kliar i fantasinerven. Om jag gömmer mej bakom soffan när 6-åringen kommer hem från fotbollsträningen och briiffar 8-åringen att säga att mamma gick en trappa ner, grannfrun kommer snart. Sen kunde jag byta ut handtaget till tex en banan och ställa fram en sprayflaska med leverpastej-etikett. Får man göra så?

6 svar till Mindre Gudrun tack

 1. 

  Shit vad 6-åringen ritar bra! Vill hon också bli grafisk designer när hon blir stor? 😉

  Gilla

 2. 

  Jepp! men hon får inte (nånej nånej, klart hon får)

  Gilla

 3. 

  Jo gör det, det är ju helt snällt. Det härvar dagens bästa!

  Gilla

 4. 

  Bakom soffan med mej!

  Gilla

 5. 

  Jättefina bilder! Flickorna i er familj, ni kan!

  Jag är totalt värdelös på fotbollsträningarna, tycker sexåringen. ”Varför ska DU komma med och inte iskä? Stööön…” Och en dag ville hon byta plats med sin kusin. Efter en stund kom det fram att hon önskade det främst för att det hos kusinen finns en iPad. Jag vet inte, borde jag vara lättad eller ledsen?

  Gilla

 6. 

  Det måste vara åldern! Här ifrågasätts nu ALLT. Men kan tänka att även det är lärorikt.. kanske? Och sen kommer det nog fram de mest osannolika orsaker, just som tex iPad el nåt annat hon vill ha.. jag försöker att lirka fram orsaken så gott jag kan.

  Tack för komplimangen! De ritar nog så fint, båda två, just nu. Jag ritar bara Gudrun 😉

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s