Déjà vu-dagen

januari 16, 2014 — 4 kommentarer
Mycket bekanta känslor & tankar från det förgångna idag. För det första så läser jag mer el mindre desperata arbetsansökningar (se föregående inlägg) av folk som sysslar med samma saker som jag. För det andra så blev jag kallad som vittne till en rättegång mot min ex arbetsgivare, fick frågorna av båda parter idag. Jo, jag skall vittna för båda parter. Mycket svåra minnen där. För det tredje så fick jag idag veta att en bra grafiker & god vän antagligen förlorar sitt jobb snart.
Det är tungt i reklambranchen. Det har varit det länge. Hade inte jag startat eget för två år sen har jag ingen aning om var jag stått idag. Det var definitivt min räddning och just nu ser framtiden ljus ut för mej. Men även jag har varit desperat, även jag har haft arbetslöshetshotet i nacken under långa tider, även jag har varit permitterad och fått gå ner i lön. Och nu ska jag gräva upp allt i rätten. Inte kul.
En sista ljusglimt: imorgon ska jag intervjua fyra andra grafiker, av vilka jag hoppas en får ett jobb. Ett jobb som jag delvis är med och skapar.
(det här var igen ett mail-inlägg, denna gång från fotis-kuplan. Spänningen stiger – var bloggar hon nästa gång?)
  

4 svar till Déjà vu-dagen

 1. 

  Bekanta funderingar, det där med tunga tider i branschen. Översättarna har det lika illa ställt, tyvärr. Jag skulle gärna vilja jobba som översättare, men ack, det lönar sig inte helt enkelt. Jag vill behålla min fysiska och psykiska hälsa, jag vill inte jobba 16 timmar i dygnet sex dagar i veckan, jag vill inte vara orolig över inkomster jämt och ständigt. Som översättare skulle jag med 90 % sannolikhet få göra just så. Not worth it, helt enkelt.

  Gilla

 2. 

  Usch jo, i vinbranschen är det också illa ställt, och inte spånas det ljusare tider där heller…. Är så glad över tajmingen med mammaledigheten! Och nu sku det gälla att fundera ut alternativ, vad jag vill bli sen när jag blir stor.

  Gilla

 3. 

  Jag visste inte ens att du var översättare! Har hört om er kassa situation.. blir så arg. Jag är glad att mina kunder hittills iaf varit beredda att betala ordentligt för översättningar, hade nog genast rutit till annars. Men de är ju en fis i sahara.. men vid närmare eftertanke så har de byråer jag jobbat på alltid betalat för bra översättning, så reklambranshen är inte en så stor bov i just den här frågan.

  Gilla

 4. 

  Bra tajming! Och hoppas du finner bra idéer & alternativ att ha i bakfickan för framtiden, man vet aldrig hur långt en liten idégnista kan bära

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s