Det blå mysteriet

januari 6, 2014 — 8 kommentarer
Brukar nån annans barn gå omkring med blåmärke på hakan? Våra brukade göra det och vi har gnuggat våra geniknölar blå under flera år i jakten på svaret. Som lite mindre frågade vi om de faller mycket på dagis? Näe svarade personalen. Sen frågade vi dom själva, har ni fallit? Näe svarade kidsen.
Med åldern blev minerna klurigare, men svaret var ändå alltid Näe. Tills de blev fast på bar gärning. De tar vinflaskpumpen (en svart mojäng som man pumpar luften ur vinflaskor med), lägger den fast i hakan och pumpar. Som en liten fritsumaskin. Tur att de bara experimenterat med hakan. 
Nu senast de var hos momi hittade de en likadan pump. Mamma ringde mej och sade att hon inte förstår hur de har så blå hakor, att hon lovar att de inte ramlat och slagit sej. 
Jag ba har ni en vinflaskpump?

Så nu har vi gjort Stockholm som familjen blåhaka. Snyggt! Lovade kidsen att inte visa några bilder, de är inte riktigt lika nöjda med resultatet nu som tidigare år. Och på den klassiska frågan om de lärt sej nåt var svaret ett unisont Ja! 
Ha!
PS till du som klickat ”vah?”: en vinflaskpump ser ut ung. så här
  

  

8 svar till Det blå mysteriet

 1. 

  Hahaha vad fantastiskt kul!

  (Jag minns att jag själv låg och tittade på teve en kväll när jag var kanske åtta och hade en mugg som jag sög fast med munnen med jämna mellanrum, vilket resulterade i ett mycket fult område med röda prickar kring läpparna som berodde på sprängda blodkärl. Jag lärde mig också min läxa.)

  Gilla

 2. 

  Herregud vad bra! Tur att andra ungar också är tokiga<3 etta

  Gilla

 3. 

  Jag vet en som gjorde sugmärken på halsen med dammsugaren.. för att det var coolt.. Obs, inte jag. Jag gick bara med polokrage för att alla skulle tro att jag hade sugmärken. Voi ungdomens enkelhet 🙂

  Gilla

 4. 

  Tokiga & knepiga!

  Gilla

 5. 

  Allt hittar dom på 🙂

  Gilla

 6. 

  Ja, du kan ju varna dem om en bekant som använde en sugkopp till ögat. Att det höll väl på att ploppa ut då han blev i panik och bara drog och drog. Att sånt. Rött var det i alla fall. Sjukt rött. Tills det blev svart. Och ruttnade. Aj, nej. Det där sista trodde vi bara skulle hända. Men ändå. Säg att de håller sig till hakan.

  Gilla

 7. 

  Extra kreativa just nu, bådar gott för resten av året.. 🙂

  Gilla

 8. 

  Huuuu! Och hahaha! Du är rolig, fick mej att gapskratta

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s