Klappklapp?

december 19, 2013 — 12 kommentarer
Peppe bloggar om julklappar till barn och mitt kommentarssvarstillägg fick mej att fundera. Vem är det som köper dessa ”årets julklappar” som iPads och annat svindyrt? Jag har alltid undrat. Jag har inget minne av överflöd av julklappar från barndomen. Lyckan var att önska, och sen att kanske få det. Och fick man just det så sprängdes lyckobanken, typ. Och nu skulle det verkligen aldrig falla mej in att köpa nån dyr mojäng till kidsen bara för att det är jul. 
Tursamt nog önska de sej så små och gulliga grejs som nagellack och pysselpärlor, de kunde ju önska sej vasomhelst. Den julen kommer antagligen att komma, när de önskar sej överdådigheter, men än så länge är det mycket lugnt här. Har faktiskt på känn detta kommer att bli en av de bästa jular, fiilisen är grym och det är ännu fem dagar kvar. Försöker ta vara på varje sekund. 
  

12 svar till Klappklapp?

 1. 

  Amen! Evi får en hama-pöps-mobile, en barbie och mitt gamla dockhus. Men då har hon födelsedag på julen också. Alvin får en sparkbräda. Sen får dom en lego var av sina farföräldrar. Där slutar vår lista. Tycker att det är helt vansinne att sitta och slita upp 20 paket var, och det dom helst gör ändå är att baka, spela UNO och pyssla. Leksaker blir i lådan

  Gilla

 2. 

  Haha! Hama-pöps-mobile! vaede? Nån grej som spottar ut hamapärlor?

  Gilla

 3. 

  Jag funderade faktiskt också nyligen att vem köper iPads till julklapp, eftersom vi ville köpa en åt oss själva (osamaksulla I might add) och de är tydligen slut överallt. Say what? Visserligen fick vi vår första iPad i julklapp av svärföräldrarna, men då var den första på nån hurja rabatt när tvåan redan kommit ut (och var det årets julklappshit). Seli seli.

  Gilla

 4. 

  Seli seli köp köp 🙂 Kanske jag bara babblar i nattmössan här och att julklappskraven blir hurjigare med kidsens ålder. Men jag hoppas ändå att de aldrig tar sånt förgivet.

  Gilla

 5. 

  det är en sådan där mobile (eller himmeli) som man hänger i taket för att roa babysar typ, men man bygger den av hamapärlor. Mellandagspyssel alltså

  Gilla

 6. 

  Jag som klapptokig ha verkligen hållit mig i skinnet i år. Vi ha ofta haft ett hav av paket vilket e helt absurdt. I år är det lite recykling som gäller för en del klappar. W får kusinernas gamla 2 leksaker av oss en bok o B får 1 lego han önskat, strykpärlor o en tröja. Fast tröjan kan jag skippa o sätta direkt i garderoben:)

  Gilla

 7. 

  Jag hade ju glömt att jag sku packa in biljetterna! Men det ska till hela familjen 🙂

  Gilla

 8. 

  Det är nog intressant det här. Läste på peppes blogg också. Var är alla de som köper massor av paket? Då ungarna berättar vad deras klasskamrater får i present så är det definitivt mera än vad de får. Endel barn i deras klass får större klappar till lillajul än vad våra barn får på julafton. Min äldsta blev nästan tårögd över att vi skulle ha spelkväll med glögg och fira lillajul i år. Han hade inget minne av att vi nånsin firat lillajul. Men inte har han tjatat om det heller.

  Å andra sidan, gällande ipadar och annat dyrare. Tycker det är just till jul eller födelsdag man kan köpa sånt om man har tänkt skaffa det. Istället för att köpa det nån månad innan så att man får det sådär annars bara. Och sen måste man hitta på något ed våld till julafton bara för att det hör till med paket. Min man har lite svårt med det. Sen då han äntligen bestämt sig för att vi skall köpa ”whateverdyraregrej” så tänker han inte så långt att det snart är jul. Han köper det bara. För då har han ju bestämt sig.

  Gilla

 9. 

  Den tanken håller jag helt med att om man planerat nåt större så blir det en julklapp/födispresent. Hellre det än krystade paket. Men jo sen kan det vara svårt att hålla sej närman väl bestämt sej.. 😉

  Gilla

 10. 

  O jag ha glömt ge dig biljetterna:(

  Gilla

 11. 

  Ingen fara! vi tar det sen närmare!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s