Vad hände Sen?

oktober 27, 2013 — 8 kommentarer
Jag skulle skriva ett digert en-bild-i-timmen-inlägg om fredagen. Men redan vid 10-tiden tappade jag helt klockslag och räkning så det bidde mer ett vad-hände-sen-inlägg. Nu tänker jag skriva riktigt fult och ovarierande och börja varje bildtext med ordet sen, uttallas [senn] på äkta finlandssvenska. Det tycker jag passar riktigt bra till dessa mycket rojsiga bilder. Så mycket kan jag berätta att det börjar nåttag efter 06 på morgonen och slutar vid 01. Allra först slog jag ju upp mina blå ögon. Men.
Sen flätade jag en vad vi kallar indisk fläta. En mycket stor bedrift vid så tidig timma.
Sen skrev jag ner ett mycket okryptiskt meddelande till J, eftersom han skulle åka iväg över helgen. Samtidigt hade jag telefonmöte med en mycket morgonpigg kund. 
Sen blev jag mycket kritisk till mitt blusval. Syns min bh? Bestämde att den inte syntes såå mycket och drog på kundmöte.
Sen var det dags att klämma bilen ut ur hålet. Lite som att försöka få en fyrkantig bit genom det runda hålet. 
Sen var det som sagt kundmöte. Skämdes lite att jag inte tog för mej av vad som bjöds, jag älskar ju bulla men såna här skapelser som håller längre än jag – nej tack. Men mötet var kul och kunden lika fin som alltid.
Sen orienterade jag mej bland Tölöhusen och tyckte jag såg ut som en tvättäkta Tölötant. Bra att lägga bakom örat om jag nån dag behöver skugga nån i Tölö.
Sen testade jag denna stol. Det går inte att vara sur om man sitter på den. Lite Dr Snuggles goes sitting down. Funderar på att investera i en sån.
Sen åt jag lunch på ett mycket sympatiskt ställe på Manskun, minns tyvärr inte vad det hette. Urgullig personal som frågade om ruoka ollut sopiva. Mycket sopiva!
Sen körde jag bakom denna bilskolebil. Eg. försökte jag fota lastbilen där framför för att den hade nån tassig text på sej, men det syns ju inte. Så jag vet inte riktigt vad som var juttun. Hade i alla fall en Tölö-deluxe-förmiddag.
Sen körde jag över bron mot Esbo, funderade igen om den idag rasar. Det gjorde den inte.
Sen kollade jag in denna trappa. Jag funderar minst tre gånger per vecka att jag borde gå upp för trappan istället för att ta hissen. Men sen minns jag en anekdot om en kvinna som just i denna trappa ramlade, föll i koma och sen dog. Komatrappan. 
Sen åkte jag hiss. Ingen stor överraskning det. 
Sen jobbade jag som en hullu. Strök över minst sju punkter på en jobbig lista. Gamelsmurfen gav goda råd. 
Sen packade jag väskan full med arbetsprover och dator och bestämde att veckolsutet börjar Nu. 
Sen hämtade jag en 8-åring från eftis.
Sen hämtade jag en 6-åring från förskolan. Eller nej, statyer var det visst.
Sen funderade vi en stund över mängden uttryckningsfordon. Blinkande blåljus i låg höstsol blev en fin effekt. Allt verkade lugnt dock.
Sen hände det plötsligt lite mer än beräknat. Storsyrran slog sej ordentligt och middagen blev till karelska piroger med serietidningar på köksgolvet för att det kändes tryggast så. 
Sen följde vi den blåslagne kämpen in till stan där hon hade eget program. Jag och lillsyrran var så chockade att vi måste lugna våra nerver med varsin kakao. Mycket god kakao på det stora varuhuset, annors. Från delin. Barnet var så mycket mer chic än jag, som ännu hade Tölötantslooken.
Sen blev det fest! Med sushi, saft och ett Skrutt.
Sen spelade vi.
Sen spelade vi mer. Och kramades.
Sen blev klockan gräsligt mycket, vinflaskan väldigt tom och vi mycket filosofiska. Sen pituinen se.
 

8 svar till Vad hände Sen?

 1. 

  Tack! Mycket intressant att få en liten blick i ens vardag.

  Gilla

 2. 

  Varsågod! men det blev ju nog så otroligt tråkigt, tycker jag då.

  Gilla

 3. 

  Fast det gör väl ingrt om du upplever det tråkigt, det är ju vardag, åtminstone här är inte varje vardag särskilt spännande och ständig dans på rosor.

  Gilla

 4. 

  Tänkte mer på själva inlägget som blev så tjatigt! Men jo nej rosor vill väl ingen dansa på? AJ. Fredagar är nog högst på min lista av vardagar och den här var ju toppen, bortsett från olyckan då.

  Gilla

 5. 

  ”Syns min bh?” Haha, den håller väl för insyn bätte än utan? Tänker en som inte använder bh.

  Gilla

 6. 

  Helt underbart inlägg! Mera en bild i timmen inlägg 😀

  Gilla

 7. 

  Kanske jag kunde sälja mer med en öppnare kiosk?

  Gilla

 8. 

  Roligt att läsa men ack så jobbigt att producera 🙂

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s