Naturkvarten här hej

juli 4, 2013 — 4 kommentarer
Som känt så hänger vi mitt i naturen som bäst, till skillnad från citylivet. Och här kryllar av hjortar. Eller kanske inte kryllar, men jag har lärt mej var och när det lönar sej och kolla och jag träffar rätt varje dag nu. Igår då jag flåsade efter mammas hund ute på sandvägen så hann jag ha en tradiotionell stirr-tävling med ett stort exemplar som försökte gömma sej bakom några björkar. Imorse tassade en annan omkring på hästarnas bete. 
Jag har i flera år undrat hur de kommer in och ut på betet, vi har höga trästaket och inga pjasiga eltrådar, gissar på närmare 130–140 cm med tanke på min egen hakhöjd. Nå imorse kastade jag grepen åt sidan och satte efter hjorten, graciöst i mina kumppare. Helt enligt planen märkte hjorten att den var skuggad och siktade på staketet. Jag har naivt nog trott att de siktar in ett bra ställe, tar lite fart och skuttar över. Nope. De tassar fram och klättrar mellan den nedersta och mellersta brädan. Nå kanske inte klättrar utan mer slinker. Bara ett litet klapper hördes då bakklövarna åkte över brädan. Så nu vet vi alla det.
Bilden ovan har inget med inlägget att göra. Det beskriver bara de djur jag lyckas fånga på bild (så mycket vet jag att det är kuddor). Bilden nedan har heller inget med inlägget att göra, men jag passar på att skryta med mina orkidéer. Jag kan inte ta hand om någo blommor, men på nåt konstigt sätt så älskar orkidéer mej. Tror det beror på att jag glömmer bort dom 48 veckor om året. Den som inte blommar ännu är dessutom säkert 6 år gammal. Inte får dom nån näring heller. Ibland tror jag dom lever bara för att pottas med mej. Slut på naturkvarten och skrytet. 
PS visst är det dylika svammelinlägg som gör min blogg så läsvärd? Ett praktexemplar av inlägg som detta har alla rätta element; minst en lärdom, snygga bilder, en nypa skryt, färggranna naturskildringar och ett mystiskt PS i liten stil.

 

4 svar till Naturkvarten här hej

 1. 

  Din guson ha med sin pappa skickat in en bild till naturväktarna idag, äsch han borde ha skickat den till dig:)

  Gilla

 2. 

  Hahaha! Tur att han inte skickade, jag hade antagligen inte kunnat svara eller svarat helt fel och förstört hans allmännbildning ren från början. Jag är bra på att svinga en grep och tassa efter hjortar i kumppare, men där tar naturligheten slut.

  Gilla

 3. 

  Jag lyckas nog tyvärr döda även orkidéer. Har försökt med ett par men nä, det e nog bara slut med krukväxter i vårt hushåll nu, orkat int.
  Och äsch, nu mindes jag att jag hade tänkt lyssna på Naturväktarna idag, det hör liksom till på lande.

  Gilla

 4. 

  Finns kanske på arenan? Orkidéer är nog det enda som trivs hos oss, har dödat precis allt annat. Och det är ett under att de lever då jag verkligen inte sköter om dom.. Tror det har nåt med val av fönsterbräde och att jag inte vattnar dom under vinterhalvåret. Öh?

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s