Strykhett

januari 24, 2013 — 4 kommentarer
Tefaten på knäna föreställer lappningen. Usel bild.
Tänk att det absolut finaste i klädväg kan vara ett par lappade byxor. Jag minns själv hur det tuffaste jag hade var ett par storebrors gamla farkkun med lappar på knäna. Och turturtur att det finns strykversionen av dessa lappar, jag är inte precis mäster skräddare. Nu råkade jag dessutom fynda det sista paret tjusiga lappar på rea och efter lite detektivarbete hittade jag den franska leverantören*. Nu kittlar det i köpnerven att beställa fler lappar, speciellt lillasysters byxknän är håliga som emmentalsostar.
Hade just en palaver med samvetet. Ett par lappar kostar kring tian + leverans. För samma pris kan jag gå till Håkan & Magdis och köpa ett par nya, hela brallor. Men det känns fel. Det enda rätta, att sy, gör jag inte. Så istället för att kassera ett par prima brallor tänker jag beställa dyrlappar. Jag vet ju att fröken godkänner de lappade byxorna mer än ett par nya.
Tänk nu ett par sköna, ingådda jeans med nån av dessa lappar. Snyggast i stan.
Bildkälla
Bildkälla
* kräver knagelfranska men man förstår nog
 

4 svar till Strykhett

 1. 

  Jag drömde om dig inatt. Verkligen konstigt, för du skulle skjutsa mig från mitt barndomshem till tågstationen i Karis (min hemstad). Jag pladdrade på om att det var vägen jag gick/cyklade till skolan men du brydde dig inte, dessutom hade du qwerty tangentbord på ratten och körde väldigt nära mötande bilar eftersom du skrev på tangentbordet och smsade med nån. Sen skulle du in via K-Market och körde bara rakt in, men folk blev till sig och funderade varför det kom ett tåg in i butiken. Då skämdes vi och körde ut. Sen vaknade jag.
  Ha en bra torsdag! 🙂

  Gilla

 2. 

  Det finns stryklim! Du kan alltså ta vilket tyg som helst och klippa en lapp, sedan klippa en likadan limtygslapp, lägga dom på varandra, stryka och voila! Men fina lappar har du hittat!

  Gilla

 3. 

  Hahaha! Låter onekligen som nåt jag skulle syssla med så inte helt tokigt. Med undantag på att jag nog skulle ha lyssnat 😉

  Gilla

 4. 

  Oj! se nu, så kass är jag på dylika praktiska saker att jag inte hade en aning om stryklim. Det där är ju faktiskt mycket bättre, tack för tipset!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s