Sesam! säger hotelldirektör’n

oktober 5, 2012 — 6 kommentarer
Kalla det eldvattnets förbannelse eller synden att jag inmundigat alkohol på dagis. Den påverkan det hade på mej idag är skrämmande. Så fort J’s baklampa på motorcykeln försvann runt hörnet på Fredrikstorget så kavlade jag upp ärmarna. 
Jag började med att stirra argt ner i vårt badkarsavlopp som inte dragit på den senaste månaden. K-butikens Mr Muscle är ett skämt. Det fungerar inte all som i tv-reklamen. Men skam den som ger sej.
På en ny runda till affären hittade jag nåt på hyllan längst ner, en inte alls lika fläshig burk men ack så välkallad. Teknoseesam. Sesam öppna dej! Och banne mej, det öppnade sej. Ett otroligt tillfredsställande ljud hade det också. Lite som pschhht och glubb och så bara drog det.
Därefter bytte jag lampan i köket som varit sönder i en evighet. Mysfrukostar i all ära men det är helt kiva att se vad man äter ibland. Ser riktigt fram emot att syna min ostsmörgås i kanterna imorgon.
Eikä siinä vielä kaikki. Fyndade en släktklenod i ett skåp (syns högst upp i bildkanten). Jag tror det var en Sigge-släkting som roadade denna gåbeläng ner längs med gula floden nåttag på gameltiden. Och så låg den lite knölig i ett skåp. Och eftersom vi har takhöjd så här ekar så spikade jag upp den högst upp i serveringsgången. Sigge kan pusta ut, mitt samvete är klart som korvspad och ekot är väck. Vet inte om man kan ha gåbelänger (skrivs det ens så? eller är det ens en sån?) på väggarna i vår ålder men där hänger den nu, stolt uppspikad av mej på världens skrangligaste stege. Släktens andar mumlar gillande här i Rödbergen ikväll.
Och kolla in vår uppblåsbara säng som jag i en handvändning blåste upp och bäddade. Där ska våra veckolsutsgäster sova. Hotell-Pia är minst 4-stjärnigt. Därav kan det vara lite tyst här nu.
  

6 svar till Sesam! säger hotelldirektör’n

 1. 

  Är det en stor och en liten gäst? Hälsa dem isf!

  Gilla

 2. 

  Nejmen, ni har ju en likadan kökslampa som vi. 🙂 Inte precis den vanligaste kökslampan kan jag tänka mig. Hittade vår på loppis och blev förtjust.

  Gilla

 3. 

  Fyrstjärnigt?! Ha! Där underskattar du dig själv – har aldrig blivit så underbart, ofrivilligt uppassad som när jag lånar en säng hos dig – du vet känslan när man har myspyst med största godispåsen i handen och vips kommer ett glas vatten med is och SUGRÖR flaxande framför ögonen. Oh my – du är så godhjärtad så jag blir rörd. Tacktacktack för bästa helgen!

  Gilla

 4. 

  Den bästa liten & stor gäst! hälsade från er

  Gilla

 5. 

  vår är äldsta barnets första taklampa som numer får hänga i köket. Den har sånt nostalgi-värde och glad blir man ju också!

  Gilla

 6. 

  Tack vännen! för att ni kom, för att du lyssnade, för att du finns, för tandfén, för sällskapet – ja för ALLT! Det var så fint! kram på er!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s