DRESSERAT

september 23, 2012 — 2 kommentarer
Jag har röjt i mitt gamla skåp i stallet. Sån underhållning att läsa mina gamla tävlingsprotokoll från dressyrtävlingar. Jag, som oftasta tävlade i enbart hoppning, fick ibland infall att testa på dressyr och min ponny var inte precis en lugn kille som passade på dressyrbanorna. Alla protokoll innhåller meningar som ”tämä ei ole käyntiä!”, ”ei malta kävellä”, ”ei malta pysähtyä”, ”hiljennä vauhtia” osv. Men det var så roligt att piffa upp sej själv och ponnyn till tänderna, rida med dubbla tyglar och dra på sej stela nytvättade ridbyxor, slips och snäv kavaj. Hårnät hade jag också. Men nån framgång i dressyr blev det aldrig. Synd att man inte fick plus för snabbaste tiden. Hårnätet kom verkligen till pass också, annars hade mitt hår väl böljat i den hårda farten.
Försökte tvätta liv i vår gamla tävlingsvojlock också. J hade den superba idén att låta göra en dyna av den. Så nu ska jag gräva fram även den andra ponnyns vojlock och hitta nån snäll sömmerska som vill hjälpa mej. Kanske mina priser också ska få komma upp på väggen. Bara som en lite trip down en liten hästflickas memory lane. Ack och ve och gamla tider. 
Vojlock med ponnyns namn skulle det vara.
  

2 svar till DRESSERAT

 1. 

  åååh va fint! vilken bra idé! jag får lite hjärtsnörp. jag glömmer aldrig när vi satt i den konstiga hotellbaren i Barcelona o drack te o pratade om Silver – han var sååå fin han!

  o jag tycker du ska göra en liten wall of fame – din egen hästvägg – tycker det sku vara så tufft – man bör hylla ungdomens roliga år!

  Gilla

 2. 

  Fniss! nåt lär det nog bli, förr eller senare. Silver förtjänar nog en eloge. Men lite undrar man ju om detta är ”ålder” att drömma sej tillbaka till alla roligheter? Tur gör vi nya roligheter snart! Och sitter i en ny bar. JESS!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s