ATT BLIPPA

augusti 13, 2012 — 4 kommentarer
Så trött jag blev av helgen. Så trött att jag allra helst ville smälta till en formlös hög så fort jag stannade upp idag. Men självförvållat, så bara att bita ihop. Vi har nu förberett skolbarnet, ätit pannkaka, hängt två timmar i parken, fixat till en läxläsningshörna, köpt en skrivbordsstol, lekt frissa, klätt ut oss, lyssnat på livemusik från balkongen och inhandlat bokplast (att plasta böcker lär vara första hemläxan, hujeda).
Och här kommer dagens tips och lärdom. Om ditt barn är åtminstone lite äldre än tre, kanske fyra, så torde detta redan fungera. Plats: det svenska möbelvaruhuset. Istället för att bada honom/henne bland alla bobbor i bollhavet, inhandla under 15 varor (15-gränsen borde btw vara en lag, fy fabian så mycket onödigt tjafs folk köper där), styr shoppingkärran mot self-service-kassan och låt barnet blippa alla varor med blipparen och trycka på alla behövliga knappar. Varje barn som har ens en gnutta butiksleken-iver i sej kommer att, med tungan i mungipan, blippa för brinnkära livet. Och bollhavet känns plötsligt som nåt väldigt onödigt. Vinner både tid och gott humör.
Ursäkta mitt kassa språk idag. Nu ska jag sova och imorgon, tillsammans med barnet, bli en skolelev igen.
Den nya reppun i favoritfärgen. Bra valt säger jag!

4 svar till ATT BLIPPA

 1. 

  Vilken tid går man till skolan första skoldagen?

  Gilla

 2. 

  Jepp. Vår treåring älskar self-service kassan, köttbullarna och lekpunkterna som finns här-och-där i varuhuset. Vi har aldrig behövt testa bollhavet.

  Gilla

 3. 

  Det tar så evinnerligt mycket tid så vi håller oss borta. Blippande vinner alla gånger! Så roligt att få livstecken av dej, btw!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s